VitroCap 2018-08-20T22:20:25+00:00

VitroCap

Микронутријенси за дегенерацију стакластог тела
– Не постоји акутан узрок али је ограничење визуелног комфора велико.
– Знак прогресивне дегенерације.
Летеће мушице су уобичајен проблем пацијената у офталмолошким амбулантама. Овај рани облик дегенеративних промена стакластог тела са иритирајућим бацањем сенки околних, умрежених, колагених фибрила у видном пољу знатно мењају квалитет живота оболелих лица. 
Нутритивни утицај на метаболизам колагена већ дужи низ година налази примену у дерматологији. Стакласто тело није инертно што значи да је дијететски утицај и овде веродостојан. 
Код здравих људи, колагена влакна су растресито распоређена а у широком простору између њих су вода и хијалуронска киселина. 
Код раног степена дегенерације стакластог тела долази до стварања већег броја веза између влакана са смањењем простора између њих за накупљање воде и хијалуронске киселине. 
Током касног степена стварају се конгломерати влакана који бацају сенку на мрежњачу што даје изглед летећих мушица. Влакна која сада недостају у другим деловима стакластог тела доводе до процеса разградње познатијег као ликвефакција. 
Витрокап побољшава метаболизам стакластог тела и враћа га у физиолошко стање. Везе између колагених влакана се полако губе што доводи до постепеног повлачења летећих мушица.