Retisol 2018-12-06T12:14:25+00:00

Шта је Ретисол?

Ретисол је дијететски суплемент намењен особама са дијабетесом који пате од поремећаја на мрежњачи. Овај препарат је дизајниран тако да пружи максималну заштиту вашем оку али и да спречи или одложи настанак дијабетесне ретинопатије.

Шта је дијабетесна ретинопатија?

Дијабетесна ретинопатија је компликација шећерне болести која у крајњој линији доводи до оштећења вида односно слепила. Процењује се да у Србији преко 800.000 људи болује од ове болести. Што због генетике а што због начина живота ова болест постаје све чешћа појава код нас- посебно међу младима. Сваке године, шећерна болест однесе преко 5.000 живота у Србији.

Зашто пацијенти са дијабетесом треба да заштите очи?

Дијабетес доводи до оштећења вида, споро и подмукло,без икаквих симптома. Тренутак  када се они примете по први пут, то је знак да је болест узнапредовала.Управо из тог разлога препорука је и очекује се да пацијент обави контролни преглед код очног лекара најмање једном у шест месеци.С обзиром да разноврсна исхрана није довољна, јер не можемо унети довољну количину хранљивих материја, једино суплементација омогућава адекватан унос нутријената, а све у циљу спречавања развоја дијабетесне ретинопатије и очувања вида.

Како Ретисол делује?

Ретисол чува ћелије од оксидативног стреса, побољшава микроциркулацију, штити потпорне ћелије и повећава еластичност крвних судова.
Има веома важну улогу у стварању енергије, јер код дијабетичара постоје празнине у току дана када глукоза не може да уђе у ћелије те долази до енергетског дефицита.Доказано спречава стварање и уклања токсична једињења која настају као последица дијабетеса.
Све активне супстанце у ретисолу јесу потентни антиоксиданти, са специфичним позитивним ефектима на дијабетес, који делују на све механизме болести и само заједничко деловање свих састојака спречава развој и напредовање дијабетесне ретинопатије.

Како се Ретисол примењује?

Прогутати једну капсулу ујутру, 1-2 сата пре оброка уз мало течности.

Нежељени ефекти

 RetiSol је безбедан препарат. Састоји се од супстанци које су и иначе присутне у свакодневној исхрани. Нема познатих нежељених ефеката осим могуће појаве алергијских реакција код особа које су осетљиве на алергене из хране која садржи рутин као што је хељда. Треба га опрезно користити код људи који болују од дерматитиса.