Macushield 2018-06-15T12:31:03+00:00

Macushield

Macushield је дијететски производ пореклом из Британије. Састоји се од 3 пигмента који се иначе налазе у људској жутој мрљи.
Жута мрља је центар најоштријег вида а 3 пигмента имају улогу да штите жуту мрљу од дејства плаве светлости као и отровних производа који се стално стварају. Ти пигменти су лутеин, зексантин и мезозексантин. Најважнији и најпотребнији је мезозексантин, управо онај пигмент којег скоро да нема у класичној људској исхрани. Пигменти жуте мрље се морају стално надокнађивати а уколико их нема постоји могућност развоја сенилне макуларне дегенерације која води до спорог али сигурног губитка вида.
Macushield је патентирани производ а уједно је и једини препарат на територији Србије који садржи мезозексантин – један од три пигмента који су неопходни за функционисање жуте мрље.
Сва научна истраживања су доказала да људи оболели од дегенерације жуте мрље имају изразито снижене вредности мезозексантина. То указује да иако се овај пигмент ствара у оку из лутеина, долази до поремећаја који се карактерише недостатком мезозексантина. Наша формула је једиствена баш по томе што нуди тоталну заштиту мезозексантином.

Преузимање: за пацијенте MACUSHIELD