Clarastill 2018-06-15T13:10:42+00:00

Clarastill

Стерилне капи за влажење, лубрикацију и заштиту ока. 
Посебно снажно деловање на сочиво у смислу заштите од настанка катаракте. 
Наглашено позитивни ефекти на катаракту код дијабетичара. 
Смањење замућења сочива што доводи до бољег вида. 
Снажно антиоксидационо деловање у предњем сегменту ока. 

Катаракта је спор… да ли и неизбежан процес?

 

Катаракта је замућење (мутнина) сочива која се обично јавља у старијем животном добу и присутна је код великог дела становништва. 
Када се катаракта појави, она смањује видну способност те знатно оштећује вид; некада до те мере да доводи до слепила. 
Најефикасније решење катаракте је операција где се људско сочиво замењује вештачким и на тај начин се поново успоставља нормалан вид. 
Међутим, постоје ситуације где се операција не може извести- или због здравственог стања или због недостатка воље од стране пацијента. 
Управо је ово место где Кларастил капи почињу да делују захвљаујући присуству беланчевине Карнозин који је уједно и један од најјачих протеинау нашем телу. Као резултат примене долази до смањења замућења сочива природним деловањем беланчевине која уклања оштећене протеине из самог центра. 
katarakta
Кларастил штити око од оксидационог оштећења које се непрестано одвија током нашег животног века. Овај хронични процес доводи до пропадања ткива и органа а генерално убрзава процес старења. 
Катаракта је посебно честа појава код дијабетичара где се рађа у самом центру сочива. 
Позитивни ефекти Кларастила нису искључиво ограничени на сочиво већ на цео предњи сегмент ока. Из тог разлога овај препарат могу користити и они који болују од повишеног очног притиска (глауком). 
Кларастил је дизајниран као вештачка суза те се користи ради влажења у свим стањима сувог ока. Захваљујући глицерину, ове капи се претварају у гел те је потребно укапати само једну кап, два пута на дан. 
Примена: укапати једну кап у доњу коњуктивалну кесу, сваки дан, по два пута.